tisdag 14 maj 2013

Auktoriseringsbilden

Jag har en fin bild på Erik innan han ska auktorisera, så han tog en fin bild på mig efter att jag auktoriserat. En vän frågade om hur det går till att bli auktoriserad, så här kommer en förklaring:

Att bli auktoriserad innebär att man kan slåss säkert, och du behöver inte kunna slåss bra, så det är inte som en gradering. Auktoriseringen är uppdelad i 4 delar, vilka övervakas av två marskar*. Den första är säkerhetsteori; det ställs några grundläggande frågor och några mer avancerade som ska visa på att du läst handboken. Nummer två och tre är att du får slåss mot en annan auktoriserad fighter och ropa ut good/light (good=ca 70% av en vuxen mans styrka) på träffarna, men du ska inte agera ut skadorna. I den fjärde och sista delen så slåss man på riktigt, och agerar alltså ut skadorna; en good på benet gör att man får gå ner på knä, en på armen så blir den obrukbar, kropp och huvud är dödande.
Efter det går marskarna tillsammans med den redan auktoriserade fightern igenom hur det gått och sen får man reda på resultatet. Oftast går det, men jag var ju inte mindre nervös för det...

*marsk: Säkerhetsansvarig. Game master. Domare.


Foto: Erik "Ek" Ekstedt

Inga kommentarer :